Udklip

Der var også forskellige papirer og fotos i kassen … nogle af dem viser jeg her, når det passer i … fortællingen.


Karate Kid

Det står der faktisk på bagsiden … Karate Kid … lamt. Kan det være Flemming? Men så må han jo have skrevet det senere … har slået det op. Den film var man ikke engang begyndt at tænke på … da han gik på efterskole. Det flyder rundt med … ? ? ? ? … over mit hoved lige nu.

Findes også her: Kevins bog – Efterskole


To drenge

Det er det eneste rigtig gamle foto, der var i papkasserne. Mærkeligt … egentlig. Gad vide, hvor han har gjort af resten? Jeg gad da godt se et billede af min … oldemor … eller hvad hun nu er. Det her må være hans far … på kajen … eller stranden … ved Svendborg. Sjovt … at sige far om et barn … hmm … men det var jo senere … ja.

Findes også her: Kevins bog – Far


Kvinde med glas

Der står ingenting på det her foto. Kan det være hans mor … hvem ellers? Fotograf … hm … det er godt nok sløret … måske er det ikke ham, der har taget det. En af sømændene … måske.

Findes også her: Kevins bog – Strejfer


Trøske

Ja … der kan du se … sådan står det. Det hele falder fra hinanden … smuldrer mellem mine fingre.

Findes også her: Siljes bog – 8. februar 2014


Avisartikel fra 1910

Mordet i Plantagen.

Morderen tilstaar.

30. Marts 1910

I Gaar, Tirsdag, tilstod LT, at han Natten mellem Onsdag og Torsdag i forrige Uge har myrdet Skovarbejder VS ved Hængning. LT var om Formiddagen i Forhør paa Tinghuset, men nægtede at være skyldig. Lige over Middag førte Herredsfoged F, Herredsfuldmægtig S og Politibetjent V med den anholdte over til Plantagen. Han skulde konfronteres med Liget.
Først besøgtes Stedet, hvor VS var funden. Herredsfogden holdt her Forhør, og allerede nu mærkedes Usikkerhed hos LT. Han svarede slet ikke paa Herredsfogdens Spørgsmaal. Paa Vejen ned mod Skovarbejderhuset forlangte LT at tale ene med Herredsfogden, han aflagde nu over for ham fuld Tilstaaelse.
Han forklarede, at da han og VS forlod Huset ca. Kl. 12, var den sidste meget beruset, saa han faldt om og i Søvn ca. 400 Alen Fra Huset. Efter at have været oppe paa Skovridergaarden og igen ude i Skovarbejderhuset, tog LT her Rebet fra Brønden, Halvdelen skar han af og kastede ud i Plantagen, af den anden Halvdel lavede han en Løkke, som han fastgjorde i et Grantræ. Herhen slæbte han saa den døddrukne VS, fik hans Hoved ind i Løkken og trak til.
Motivet til den skrækkelige Handling, angiver han, var, at han mente, han kunde blive gift med Enken og faa Ejendommen, naar VS var borte.
Paa Skovridergaarden blev Retten nu sat. Her gentog LT sin Tilstaaelse, som blev ført til Protokols. Derefter blev han konfronteret med Liget. Særlig den sidste Scene var meget rystende. LT var fuldstændig sønderknust og angerfuld over sin skrækkelige Udaad.
Herredsfoged F har i denne vanskelige Sag handlet med megen Dygtighed og hurtig faaet Sagen opredet.

Findes også her: Sofies bog – Plantagen


Øjne

Jeg fandt det her på nettet … sygt godt lavet … ik? Der kan du se … nul komma dut brune øjne, hvis din mor og far har blå … no discussion. Fatter stadig ikke, at … far ikke ville indrømme det.

Findes også her: Siljes bog – 31. maj 2013


Ulveunger

Sådan nogle ulveunger … de er da søde … ikke? Ja, ja, jeg ved godt, at de bliver store engang … den tid den sorg … måske opfører de sig ordentligt alligevel … giv dem en chance … please.

Findes også her: Siljes bog – 2. februar 2013


Om vold

Det er ikke bare noget, jeg siger … det med mine kærester og min far … se selv her. Og så er det … ikke engang løgn.

  • Piger, der er vidner til vold i hjemmet, gentager ofte mønsteret som voksne. De accepterer at få tæsk som en naturlig del af deres eget voksenliv.
  • Drenge, der er vidner til vold i hjemmet, øver som voksne ofte selv vold mod kæresten. Nogle drenge begynder selv at slå på deres mor, fordi de ser deres far gøre det.
  • Børn tager mere skade af at være vidne til vold, end selv at være offer for vold. Børn, der har været vidne til vold, føler ofte afmagt, mistillid og skyld. De har svært ved at skabe nære relationer som voksne.
  • Børn fra voldsramte familier kan udvikle samme symptomer som torturofre. Problemerne i hjemmet påvirker ofte indlæringen. Nogle børn får hoved- og mavepine, andre bliver selv udfarende og voldelige over for deres kammerater.
  • Vold i familien er et stort tabu, og børn tør ofte ikke fortælle det til nogen, fordi de er bange for, at det så går ud over deres mor.

Og … hvis du stadig ikke tror på mig … kan du læse mere her … hvis du gider:

http://politiken.dk/indland/art5390862/Vold-i-familien-g%C3%A5r-i-arv

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/b%C3%B8rn-opfatter-sig-selv-som-hovedperson-i-voldsramte-familier

http://www.voldsramtekvinder.dk/born.html

https://www.brydtavsheden.dk/om-os/hvem-er-vi/

Findes også her: Siljes bog – 18. november 2012


Avisartikel fra 2000

Fandt den her i kassen … i en bunke fotokopier fra kirkebøger. So what.


Netavisen d. 11. februar 2000

Seksten måneders fængsel for bortførelse af datter

En 37-årig mand blev i går ved retten i Kolding idømt seksten måneders fængsel for bortførelsen af sin ekskærestes datter, som han påstår at være far til. Han blev derudover dømt skyldig i dokumentfalsk i forbindelse med fremstilling af pas til pigen. Det formodes, at han ikke selv har fremstillet de falske papirer, men han nægtede i retten at udtale sig yderligere om dette forhold. Manden har siddet varetægtsfængslet siden november, hvor bortførelsen fandt sted.

Den 37-årige hentede i efteråret pigen i haven uden for morens hus og rejste straks ud af landet med hende. Politiet nåede at sende en efterlysning ud, inden manden få dage efter vendte tilbage til Danmark med pigen. Han blev anholdt i lufthavnen ved ankomsten.

Manden er etnisk dansker og ikke tidligere straffet, men har dog et polititilhold mod at opsøge sin tidligere kæreste.

Findes også her: Siljes bog – 24. august 2012


Zoo

Onkel Hans … går jeg ud fra. Ville gerne lige lave en 360 graders tur rundt i det billede … men … ja … you know. Hm … havde forestillet mig ham … sjovere … ham der er nærmest … kedelig … tja.

Findes også her: Kevins bog – Længsel


Børn i sand

Det ligner … tja … svært at sige … kunne godt være vores have … mig og en legekammerat … før far fik lagt fliser på terrassen … måske. Totalt falmet … krøllet … han må have haft det i lommen … eller pungen. Sært.

Findes også her: Kevins bog – Møde


Brev

Sødt brev … nå … gider ikke tænke mere på det … det var slet ikke meningen … nej.

Findes også her: Siljes bog – 3. marts 2011


Avisartikler fra 2010 og 2011

Det må være Ejner, der har samlet de her avisudklip. Jeg fandt dem i en mappe helt nede i bunden af kassen. Egentlig underligt … jeg troede ikke, Kevin havde noget at gøre med ham efter … altså … i de senere år. Ellers har jeg ingen … kommentarer.


Netavisen d. 11. april 2010

To personer fundet dræbt i Kolding

En 34-årig kvinde og hendes 35-årige samlever blev i formiddags fundet dræbt i deres fælles hjem i Kolding. Politiet antog først, at der var tale om et drab og efterfølgende selvmord, men den teori blev hurtigt afmonteret, da manden viste sig at have et stort antal knivstik, som kvinden umuligt kunne have påført ham. Mordvåbnet er endnu ikke fundet.

Det var parrets ældste datter, der fandt forældrene dræbt og efterfølgende ringede til kvindens mor, der alarmerede politiet. Politiet er nu i gang med at undersøge huset, hvor de to blev fundet. Parrets tre sammenbragte børn er foreløbig overladt til de sociale myndigheder, indtil der tages stilling til, hvad der videre skal ske.

En ven af den dræbte mand udtaler, at det ser ud som om, at en tredje person har været på spil, og at det lugter af et hævnmord eller en likvidering, hvor kvinden er blevet dræbt ved et uheld, eller fordi nogen ikke ville have vidner.


Netavisen d. 18. april 2010

Kolding-drab: Ekskæreste varetægtsfængslet for dødsvold og drab

En 47-årig mand blev i dag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for drab og dødsvold mod sin ekskæreste og dennes samlever i deres hus i Kolding. Han nægter sig skyldig i drabet på kvinden, men erkender vold med døden til følge mod manden.

En 34-årig kvinde blev skudt med et jagtgevær på klods hold og hendes 35-årige samlever stukket med 17 knivstik og efterfølgende skudt i hovedet, hvorefter gerningsmanden forsvandt med begge våben. Jagtgeværet tilhørte formodentlig den dræbte mand, selv om der ikke er fundet nogen våbentilladelse i huset. Kniven havde den 47-årige selv medbragt.

Politiet krævede den 47-årige varetægtsfængslet i fire uger. Han har delvist erkendt hændelsesforløbet.

Under grundlovsforhøret kiggede den 47-årige ikke op fra bordet foran sig en eneste gang. Han sad gentagne gange og mumlede hen for sig, så dommeren måtte kalde ham til orden. Han blev af retten i Kolding varetægtsfængslet i fire uger, ligesom han skal mentalundersøges.


Netavisen d. 3. marts 2011

Skyldig i drab på ekskæreste

En 48-årig mand er kendt skyldig i drabet på sin ekskæreste og dennes samlever. Det har retten i Kolding i dag slået fast, da et nævningeting i formiddags dømte den 48-årige skyldig i alle de tiltaler, som var rejst imod ham.

Den 48-årige slog ifølge dommen sin 34-årige ekskæreste og hendes 35-årige samlever ihjel i april 2010, da han stak manden 17 gange med en kniv og efterfølgende skød begge to flere gange med et jagtgevær. Den nu dømte 48-årige mand blev anholdt en uge efter drabene og har siddet varetægtsfængslet siden.

Anklageren fandt ingen formildende omstændigheder og bad retten tildele den anklagede lovens strengeste straf, mens forsvareren plæderede for, at den 48-årige var sindssyg i gerningsøjeblikket og derfor ikke er egnet til almindelig straf.

Retten tager senere i dag stilling til, om den 48-årige skal fængsles eller dømmes til behandling.

Findes også her: Kevins bog – Slut

0