Kevin

Piger

Jeg lukker øjnene, ser scenen for mig, broen over åen, flodbåden, et band spiller, på den anden side er trætrapperne ved bredden fulde af unge mennesker, sommertøj, solbriller i håret, colaer, energidrikke. Jeg betragter de unge piger på afstand, ser deres utvungne bevægelser, selvbevidste kast med hovedet, håret danser om deres nøgne skuldre i solens sidste stråler, sommeraften. De ved, de er attraktive, jeg ser det i deres blikke skråt hen over torvet. Livet er uendeligt, ungdommen evig, de ved det ikke endnu: Den som ønsker sig et langt liv, må finde sig i at blive gammel. Jeg ved, hvad de tænker om mig, jeg forsøger at glemme det.

Enhver kan tage en tøs med magt, forførelse kræver charme, intelligens, behændighed. Hvis man passer på ikke at dumme sig, gå for hurtigt frem, giver det ingen problemer bagefter, hun har ikke noget at have sine anklager i, sådan var det også med Luna. Hun var en af de smukkeste piger, jeg havde haft inden for studiets vægge. Man kan ikke sammenligne med de etablerede bureauer, jeg lægger vægt på den naturlige variation, hænger mig ikke for meget i de idealer, branchen sætter op. Det er et spørgsmål om smag, mode. Til tider skal de være storbarmede, forførende, til andre tider er det lillepigesmilet, den tilsyneladende uskyldighed. Jeg kan bedst lide de helt unge, utrænede, man kan stadig nå at sætte sit præg på dem, det er let at pille det kunstige, opstillede af dem. De drømte alle om en stor karriere, de vidste, jeg ikke kunne give dem den. Et sted skal man begynde, det levede jeg af, deres håbløse drømme gav mig brød på bordet, adspredelse.

Luna var naturlig blondine med mørke øjenbryn, vipper, en smule fregner på næseryg, kinder, ikke for mange. Små ører, fastgroet øreflip, rundt ansigt. Store blå øjne kiggede nysgerrigt ud under det lange pandehår, det faldt hele tiden frem i ansigtet. Fast, dominant hage, den stod godt til den runde ansigtsform, smal, ikke for lang næse. Hvad skulle jeg bruge høje kindben til, hun var den perfekte, naturlige skønhed, uskyldigheden selv, det var lige, hvad jeg havde ledt efter til den næste opgave. Barmen kunne have fyldt lidt mere, den spinkle krop understregede den ungdommelige sårbarhed. Hun gik ind i kontrakten med åbne øjne, jeg gennemgik den med hende punkt for punkt. Hun havde ingen indvendinger, hun ville modelbranchen så meget, hun gik ikke af vejen for noget. Hun var præcis som alle de andre piger, hvad der skete senere kom bag på mig, hun gemte på dybder, jeg ikke havde forudset.

En gang imellem havde jeg fyre inde for variationens skyld, jeg befandt mig aldrig selv foran kameraet. Jeg havde ikke alderen, udseendet, det er en dårlig ide at lade sit navn, sit billede ligge over det hele, hvis man skulle få brug for at forsvinde for en tid. I min begrænsede omgangskreds gik jeg for at være kamerasky, det gav anledning til en del vittige bemærkninger. Jeg viste mig aldrig i nattelivet sammen med mine piger, hvis jeg en sjælden gang gik ud, tog jeg til en anden by, alene, jeg havde ikke det store behov for selskabelighed. Min lille business så på papiret større ud, end den var, flere selskaber, ejet af hinanden, andele i andre, konstruktionen kunne ikke gennemskues på et øjeblik. De senere år drev jeg med aktiehandel, blev ret god til det, bedre end til online spil, samme spænding, adrenalin, meget bedre odds for en god gevinst, en pæn jævn indtægt, hvis man holder hovedet koldt. For en sikkerheds skyld havde jeg et par dæknavne, jeg brugte dem til de mere tvivlsomme transaktioner, en af mine bekendte var god til dokumenter. Jeg holdt lav profil, det fik jeg brug for senere, det kunne ikke afværge katastrofen.

Læs videre ->
Læs kun Kevins bog ->

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0