Epilog

Kære Silje,

Nu har du hørt historien, som jeg ville have fortalt den til dig, hvis jeg havde fået lov til at møde dig. Jeg ved ikke, hvad din mor har sagt om alt dette, måske ingenting. 16 år er lang tid, jeg kommer aldrig til at se solen igen uden for disse mure, min chance for at tale med dig er forspildt. Jeg er en færdig mand, en dårlig far, syg, det varer ikke længe, før jeg tager af sted. Der er ingenting tilbage af det, jeg samlede sammen gennem mit liv, ikke nogen business at overdrage, ingen ejendom, effekter af nogen materiel værdi.

Der er detaljer i min fortælling, man normalt ikke ville give videre til sit barn, jeg kan ikke bære, du skal være lige så uvidende som jeg om de træk, der ligger i vores fælles gener. Du bestemmer over dem, forhåbentlig håndterer du det bedre end jeg. Når du bliver 18 år, vil min advokat kontakte dig, overbringe dig dette brev sammen med mine papirer, breve, dokumenter, resultatet af den slægtsforskning, jeg har arbejdet med, et par af mine hår. Jeg fik aldrig lov til at få den sidste vished med en dna-test, nu har du mulighed for det, hvis du ønsker det.

Din mor var noget helt specielt for mig, jeg vil aldrig glemme hende, hun tændte noget ægte i mig, det havde været dødt længe, måske vågnede det først med hende. Det var ikke min mening at gøre hende fortræd, jeg forventer ikke, du kan tilgive mig, du må gøre dig fri af dit had. Det vil bare tynge dig ned, sløre dit blik, jeg har ikke krav på noget.

Du kan så meget mere, end du selv tror. Gå efter dit hjertes dybeste længsler, få noget ud af livet, selv om du ikke har haft den bedste start, lad ikke nogen andre diktere, hvad du bør gøre. Det er muligt at trodse generne, de sociale handicap, traumer, man får i sin opvækst. Det troede jeg på, det gør jeg stadig, det lykkedes ikke for mig. Lad det ikke trykke dig ned, løft dit hoved, læg fortiden bag dig. Fremtiden er et ukendt land foran dig, kun du bestemmer, hvad det skal blive til.

Lev vel, som man sagde i gamle dage.

Kærlig hilsen

Kevin, din far

Vridsløselille, 3. september 2011

Læs videre ->

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0