Silje

28. oktober 2014

Skæbne, skæbne, Laika … tror du på det? Jeg støder hele tiden på det ord, men hvad betyder det? Der er ikke mange, der tror på skæbnen. Det frie valg er hot, det har overtaget efter skæbnen … det er godt nok. Måske betyder skæbne bare, at tilfældigheder tilfældigvis indtraf sådan, at nogen døde eller blev reddet. Så kalder man det skæbnen for nemheds skyld, fordi det ellers bliver for svært at forklare eller for uretfærdigt.

Hvis ham Anders var druknet, var min wannabe-far aldrig blevet født … hvad rager det mig. Han druknede ikke … hvad nytte er det til at spekulere over, hvad der ville være sket, hvis det, der skete, ikke skete alligevel. Kan du høre det, Laika? Det kører rundt i hovedet … falder aldrig til ro … slut med det. Jeg ved ikke, hvad jeg skal med hans gamle historier.

Jeg vil hellere fortælle dig en mere af mine egne. Min første skoledag … ja … det er en god historie. Det var første gang, jeg mødte Oliver. Når jeg tænker på det, kommer det helt tæt på, som om det skete lige nu.

Mor følger mig derhen. Vi går hånd i hånd ind ad indkørslen, skolegården er fuld af børn. Jeg gemmer mig bag hendes ryg. Vi har fået en klasseliste med alle navnene på børnene i 0.b, men der var ikke billeder med … jeg kan ikke regne ud, hvem af børnene i skolegården, der er mine klassekammerater. Vi står og venter, ved siden af står en anden mor med sin søn i hånden. Jeg kigger på dem … kun et blik … med det samme ved jeg det … han er her også for første gang. Vi taler til hinanden uden ord, vores skæbner flettes sammen bid for bid … lige der … mens vi venter på at gå ind i klassen for første gang. Jeg behøver ikke at håbe på, vi kommer i samme klasse … jeg ved det allerede … det sker. Det er Oliver, han er min soulmate fra det øjeblik, vi første gang ser hinanden ind i øjnene. Jeg siger er … Laika … det gør jeg … men jeg ved ikke, hvor han er nu. Vi mistede kontakten, dengang min verden … brasede sammen. Er betyder evighed … det gør det … vi har altid hørt sammen, også dengang vi ikke vidste noget om, at den anden eksisterede. Det er bare noget, jeg ved … ja … men jeg ved ikke, om Oliver ved det. Nu bliver det indviklet igen. Kan man være soulmates, hvis man ikke er venner mere? Det er et godt spørgsmål. Tys, Laika, ti stille. Jeg vil ikke høre svaret.

Læs videre ->

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0