Silje

27.-28. juni 2015

Hejsa Laika, er du vågen? Det er jeg … i høj grad. Første skoleår i gymnasiet er slut. Jeg klarede det, selv om jeg var i tvivl, om det er det rigtige for mig. Jeg vil gerne være læge … måske psykolog … jeg har jo selv nogle erfaringer og … idioter at sammenligne teorierne med. Mormor siger, at det er bedre for mig at blive almindelig læge, hvis jeg absolut vil gå i den retning. Det er hårdt at læse til psykolog med min bagage. Heldigvis har jeg et par år endnu til at bestemme mig. Jeg er da ikke gået ned … endnu. Jeg skal følges med Julie til fest på gymnasiet, og bagefter tager vi i byen. Der skal slås nogle huller. Vi er alle ret kåde over at være igennem første år. Nu kommer hun, vi ses på bunden … eller et sted i det ydre rum!

Det bliver så … bunden … klokken er lort … festen er lort … jeg har det … ad helvede til … kan åbenbart ikke tåle … et par øl … nå … ja … måske … lidt flere end et par. Nu skal jeg ofre igen … fuck … hvad sker der? Julie … Julie … ligger ved siden af mig … helt væk … jeg husker ikke … vi er i byen … sidder … nej … ligger i en port … alting sejler … Phillip! … Philip … måske … kan han hjælpe. Phillip! Hey! Går du forbi? … PHILIP … din SKID … hjælp mig dog … HJÆLP!

– Tror du ikke, du har fået nok opmærksomhed i aften, siger han.

Ansigtet vrider sig … helt af led … tungen hænger langt ud af halsen … ørerne er spidse … det samme med hjørnetænderne … øjnene vokser ud af hovedet på ham … fuck … FUCK! Hvad sker der? Jeg vil … sige noget … mere … der kommer ingenting nu … kun uforståelige gylp.

– Føj, du er klam, siger han, – hvad har du gang i?

Jeg mumler noget … aner ikke, hvordan jeg er endt her … Julie med. Han fatter … ikke en skid … ansigtet bevæger sig … ind og ud af underlige formationer. Alkohol … gør da ikke sådan? Hvad … skete der? Jeg kan … ikke mærke mig selv … kigger efter … mit tøj er væk … jeg fryser … ikke.

– Har du glemt, at du slog op med mig til festen, siger han.

Stemmen er langt væk … det er han også … jeg kan ikke huske … en skid. Sort hul … alting … suget ind i et sort hul … umuligt at trække fri igen. Laika … du kender sorte huller … Laika … de er ikke til at have med at gøre … mit liv er et sort hul … jeg hænger i intetheden … der er ingenting før nu … alting slutter om et øjeblik.

– Skal jeg ringe efter en ambulance? siger Philip. Er det … bekymring i hans stemme?

– Hvad … synes du selv?

Tror, han forstår… fumler efter sin mobiltelefon … taber den … bander … hamrer løs på den med pegefingeren … skæver over mod mig … uroligt blik i de hængende øjne … så meget fornemmer jeg før tågen … tågen sniger sig nærmere … lukker sig om mig. Jeg sanser ikke andet end hvidhed … en intens smerte i brystet … i maven … underlivet. Så er jeg stadig i live … smerte er liv … hvidheden bliver grå … sort … billederne flyder mod mig … tungen lystrer ikke … jeg skriger … tror jeg … lyden fylder mig … smerten fortoner sig. Jeg bliver ét med billederne … kan ikke holde dem væk … gaden er en flod … nøgne, døde kroppe … de flyder mod mig i deres eget blod … jeg kan ikke mærke … min egen krop … ikke rejse mig op … ansigterne på kroppene … griner mod mig med kranietænder. Klassekammerater … familiemedlemmer … morMORmor kom og hold mig … kom og tag mig med … jeg vil være hos dig … igen … hvorfor gik du … din vej?

Jeg vågner. Hvidheden er tilbage, men det er hospitalets hvidhed … rolig … uden billeder og lyde. Så er der alligevel en lyd, en raslen af tøj ved siden af mig. Julie sidder der, hun er også hvid … i ansigtet. Hun er vågen, hvorfor ligger hun ikke i en seng som mig? Hun var også helt væk der i porten. Jeg vil spørge hende, men der kommer ikke en lyd ud, halsen er tør og øm.

– Du fik en udpumpning, siger hun og kigger væk.

Jeg kan ikke huske, jeg drak så meget. Billederne fra festen tåger rundt i hovedet … falder fra hinanden, så snart jeg vil se nærmere på dem. Jeg ryster på hovedet. Fortæl noget mere, signalerer jeg med hånden.

– Det var vildt, siger hun.

Hendes stemme er næsten blevet væk. Jeg må anstrenge mig for at høre.

– Politiet var hjemme ved Philip, hans far har givet ham stuearrest i en måned, fortsætter hun, – nogle af de andre siger, de så ham putte et eller andet i din øl. Du gik fra festen sammen med ham, han trak dig næsten ud, du råbte og skreg, sagde de underligste ting. Vi havde aftalt, at vi to skulle ned i byen bagefter, og så gik du uden mig.

Hun sidder og hænger, ser bebrejdende på mig, men kun et øjeblik. Sådan er Julie, hun bærer ikke nag … ret længe. Hun har bare brug for at få det sagt. Jeg er stadig ikke kommet helt til mig selv … forstår ikke rækkevidden af hendes ord. Hvorfor skulle Philip gøre sådan noget? Det giver ingen mening. Jeg peger på glasset med vand, der står på natbordet. Hun hjælper mig med at drikke af sugerøret. Jeg rømmer mig, prøver at få stemmen til at fungere … tungen til at lystre.

– Men du lå … i porten … sammen med mig, siger jeg.

Jeg kan ikke få det til at passe sammen. Hun kigger på mig og ryster på hovedet, sætter glasset tilbage på bordet.

– Du gik sammen med Philip, jeg gik hjem, festen var skod på det tidspunkt, stemningen punkterede, da du begyndte at flashe dine kærestesorger.

Hun kigger væk igen. Jeg er lost. Det sorte hul vil ikke give slip på sit bytte. Jeg river og slider i billederne, de sidder der med bagsiden udad. Jeg får kun revet nogle stumper løs, og de passer ikke sammen.

– Jeg så dig i porten, mumler jeg, – du lå helt … livløs ved siden af mig. Mit tøj var væk.

– Du drømmer, siger hun, – jeg gik hjem, slut, finale. Dårlig start på sommerferien.

Hun surmuler igen. Jeg anstrenger mig for at hive mundvigene opad.

– Men sommerferie … trods alt, siger jeg.

Tungen lystrer mig nu, jeg er næsten klar. Der kommer en læge ind, vi tier stille. Han tjekker et par ting, så siger han, at jeg skal blive lidt endnu til observation, om jeg har nogen derhjemme, der kan se efter mig de næste par dage. Det har jeg … sådan set ikke. Jeg skæver over til Julie. Hun nikker, bekræfter at hun gerne vil hjælpe. Guldveninde. Lægen rømmer sig, siger, at med min baggrund burde jeg ikke eksperimentere med MDMA, det kan give meget kraftige hallucinationer, det er potentielt … livsfarligt.

– Ecstasy, siger han med et suk, da han ser, at jeg ikke fatter hans bogstavkombination, – feststoffer, kald det, hvad du vil.

Lægen går igen, vi kigger på hinanden … Julie og jeg. Det glimter i hendes øjne, sitrer ved munden. Hun kan ikke holde den mugne attitude meget længere. Festen er aldrig langt væk, når man er sammen med hende.

Laika … hvis Philip har puttet noget i min øl, er han det ledeste svin, jeg kender. Det var ved at gå skævt mellem os, men det her er … langt over grænsen. Det er ikke måden at få mig tilbage på. Han ved, at jeg ikke kan tåle det. Efter min … nedtur skal der ingenting af den slags til, før jeg flipper ud. Jeg spurgte lægen, om jeg havde tøj på, da jeg kom ind i nat. Han kiggede undersøgende på mig og svarede, at det havde jeg, måske sad det lidt uordentligt, der var ikke så meget af det, men det er vel almindeligt … en lørdag aften sidst i juni. Jeg sagde ikke mere. Jeg kan mærke, at Philip har været inde og tage selv, det svier og brænder i kussen, jeg har ondt i ryggen, han har stået der i porten og … ordnet mig … halvt bevidstløs. Svin … svinehund … lede skid! Jeg bliver så vred, føler mig som … affald. Jeg har lyst til at melde ham, men det får jeg ikke noget ud af. Vi var kærester indtil i går. Det bliver svært at bevise en voldtægt. Jeg orker ikke det cirkus … en gang til.

Det er ikke let at være mig, Laika … en dag flyver jeg ud til dig på solen … et lille pfft, når jeg rammer overfladen … hvis jeg ikke er brændt op længe før det. Så slipper jeg for den her … helvedes krop, den har ikke givet mig andet end … nederlag. Hvis bare jeg vidste med sikkerhed, at det kun var kroppen, der forsvandt … at en del af mig kan leve videre i en anden form … en anden dimension. Er der noget sikkert i denne verden? Jeg læser et afsnit mere fra … ”fars” bog, hvis jeg kan holde det ud. Jeg kan ikke holde mig selv ud, måske kan jeg bruge den som et filter … et spejl … en heksebryg … fortynde min frustration og sende mine spekulationer i en anden retning.

Læs videre ->

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0