Døren

Ville du gå ind ad denne dør?

Du får et spændende jobtilbud, men du har hidtil været godt tilfreds med dit nuværende job. Hvad tænker du?

Hvis nogen kommer med en ide, der laver om på dine planer for dagen ... ?

Du er på rejse i udlandet og opdager, at din taske er væk. Hvad gør du?

Du er faret vild et sted på den jyske hede, og der er ingen mobildækning. Hvad gør du?

Du får et godt råd af en af dine venner. Følger du det?

En af dine venner har gang i noget, der tydeligvis overstiger han evner. Hvad gør du?

Døren
Eventyreren

Du er modig ... ja ... og dumdristig nogle gange. Du har opnået meget ... for du lader ikke tilsyneladende uoverstigelige mure stoppe dig. Du braser hellere lige igennem ... end kravler over. Du bryder mure ned ... ja ... men af og til går du for vidt og sårer andre ... eller dig selv. Du kunne godt ... en gang imellem ... stoppe op, før du løber panden mod en mur ... eller ødelægger noget, der skulle have haft lov til at stå ... altså.
Rødhætte

Du er ikke bange for udfordringer ... men kan alligevel godt blive lidt bange, hvis du ikke føler dig tryg ved en situation. Du følger ikke altid den lige vej ... det giver dig både sejre og nederlag. Din nysgerrighed driver dig til at tage chancer ... så tager du de tæsk, det giver ... bliver stærkere af det. En gang imellem kunne du godt bruge at lytte ... lidt mere ... til andres råd ... ja ... prøv det.
Tvivleren

Du er usikker på, hvad der er på den anden side af døren ... du undersøger det ikke nærmere. Du går hurtigt forbi ... lader andre om at åbne den. Men når de først har vist vejen ... er du ikke bange for at følge efter. Det har du det ... sådan set ... fint med, men nogle gange er det ... for sent ... mulighederne forsvinder. Næste gang skulle du tage at åbne døren ... selv ... ja ... måske er der nogen, der følger efter dig ... hvis du tør.
Betragteren

Du ser tit andre prøve nye ting af ... men du har ikke lyst til at gøre det selv. Du står og ... kigger ind gennem nøglehullet ... de andre klarer udfordringerne, men forhindringerne ... skræmmer dig. Du bliver tit på den sikre side af døren ... der er bare det ved det ... du får aldrig hele billedet gennem et nøglehul. Næste gang kunne du prøve at tage i dørhåndtaget ... åbne døren på klem ... ja ... måske selv vove dig ud i det.
Bangebuksen

Du har faktisk slet ikke lyst til at ... kigge på den dør. Du har det fint i dit trygge musehul ... alting er så forudsigeligt og rart. Der er alt for mange ... katte derude. Andre åbner døre hele tiden ... men du finder hurtigt på en undskyldning. Det er godt at være tryg ... men nogle gange skal man have en ... forskrækkelse for at komme videre. Prøv næste gang at forestille dig, hvordan det ville være ... at åbne døren. Så får du ... måske ... også lyst til at gøre det ... en dag.
Denne tekst hører til . Gem linket.
0